EMMELOORD - Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit theater `t Voorhuys in Emmeloord. De plaats waar al decennialang reikhalzend wordt uitgekeken naar een eigen treinstation. Maar het projectteam Lelylijn onderzoekt ook routes waarbij Emmeloord wordt overgeslagen. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij vragen zich af wat de Emmeloorders daarvan vinden.


Volgens een kritisch rapport van de Rekenkamer is de aanpak van ondermijning in de gemeente onder de maat. Terwijl de Noordoostpolder met zijn vele afgelegen plekken en leegstaande schuren juist een aantrekkelijke plek is voor criminelen om hun gang te gaan.

Greetje van den Berg is te gast. Deze Emmeloordse heeft meer dan zestig familieromans op haar naam staan en verkocht honderdduizenden exemplaren.
Oer-Emmeloorder Sybe Schaap zat twaalf jaar voor de VVD in de Eerste Kamer. Maar waarom zegde hij ineens zijn partijlidmaatschap op?
Met historicus Eva Vriend praten Erik en Frank over de strenge toelatingseisen voor de eerste inwoners van de Noordoostpolder.

Tot slot ondervragen Frank en Erik burgemeester Roger de Groot in ‘de verhoorwagen’.

De livemuziek wordt verzorgd door Fokko.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 5 november bij te wonen.

Locatie: Theater ‘t Voorhuys, Beursstraat 1, Emmeloord.

Inloop 19.30 tot 20.00 uur.

De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl