EMMELOORD - Bigband Drift geeft een bijzonder voorjaarsconcert op zondag 7 april in de Beurszaal van Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Voor dit matineeconcert is de samenwerking gezocht met verschillende lokale zangeressen en zangers van formaat. Aernout Pleket bekend van Omroep Flevoland radio- en televisie en zanger in diverse professionele musicals, zal naast het zingen van een aantal nummers, het concert ook presenteren. Verder zingen mee: Marieke Rood, Nienke de Waal, Maaike Hansink en Jorien van der Vlies. Drift speelt verschillende latin- en jazznummers, dit keer aangevuld met een groot aantal poparrangementen. Het concert begint om 15:00 uur en de entree is € 15,00 (incl. 1 consumptie). Kaarten zijn te reserveren via theater-voorhuys.nl.

Bigband Drift is de enige bigband die er in Noordoostpolder te vinden is. Met leden uit Emmeloord en de verschillende dorpen is het dan ook een echte polderband. Muzikaal leider van de band is Femke Ernens, zelf professioneel saxofonist. Drift speelt met een volledige Bigbandbezetting en deze keer dus met gastzanger Aernout Pleket en een aantal top zangeressen uit de polder. Aernout Pleket is al meer dan 14 jaar een van de bekendste stemmen van Omroep Flevoland radio. Maar Aernout is naast presentator ook professioneel zanger. Zo is hij onder andere bekend van de musicals Ciske de Rat, Zorro, Miss Saigon en De Jantjes. Recent heeft Pleket nog zijn eigen versie uitgebracht van de carnavalskraker ’s nachts na tweeën.

Naast Pleket zijn ook de drie zangeressen van de polderband Full House te gast bij de Bigband op 7 april. Marieke Rood uit Ens is zangdocente bij Artistique in Emmeloord en ooit begonnen bij musicalgroep Ventura in Kampen. Ze werkt regelmatig mee aan verschillende muziekprojecten, zoals de Polderproms en natuurlijk ook het project Proost van Full House. Nienke de Waal uit Nagele is ook bekend van Full House. Naast zangeres, is ze toetsenist bij die band. Nienke heeft de opleiding uitvoerend artiest gevolgd aan het Deltion en heeft bij verschillende polderbands gezongen. Maaike Hansink komt bijna uit de polder, namelijk Kampen, maar omdat ze net als Marieke en Nienke bij de polderband Full House zingt, heeft Bigband Drift haar liefdevol omgedoopt tot poldertalent. Ook Maaike heeft aan het Deltion gestudeerd voor uitvoerend artiest.

De vierde gastzangeres is Jorien van der Vlies uit Espel. Ze werkt bij Camera Nu op Urk en steekt al haar vrije tijd in muziek en toneel. Zo is ze al vanaf haar achtste te vinden bij Artistique in Emmeloord en maakt ze daar deel uit van de selectie voor ‘musicals’. Jorien speelt ook piano en zingt dit jaar mee bij de Revue in Espel. Nummers die Bigband Drift op 7 april ten gehore brengt zijn onder andere: Ain’t Nobody (Chaka Khan), Blow me away (Alain Clark), Sunday Morning (Maroon 5), Fly me to the Moon (Frank Sinatra) en Pensylvania 6-5000 (Glenn Miller).