DEN HELDER - Twee ploegen die in de achtervolging zijn op de top van de Eerste Divisie zijn vrijdagavond niet veel opgeschoten met een onderling gelijkspel. Zeemacht en ZVV Urk boden genoeg spektakel maar kwamen uiteindelijk niet verder dan 1-1.

Aan gezien koploper Texel '94 verrassend verloor bij HZV/het Vennewater (8-4) had de winnaar van het duel goede zaken kunnen doen, maar na de puntendeling staat men nu respectievelijk vijf (Zeemacht) en zes punten (Urk) achter op de beide koplopers Leekster Eagles en Texel, en dus voorlopig in de wachtkamer.

In Den Helder vielen de beide doelpunten in de eerste helft. Zeemacht, zonder de geblesseerde aanvoerder Melvin Damsma, kwam op voorsprong door een schot van David Ambriola. De gelijkmaker van Kees de Boer volgde snel en ondanks kansen en een hoop spanning veranderde hier niets meer aan in de tweede helft.