EMMELOORD - Danny Brouwer (24), een van de jongste paardentrainers van Nederland was woensdag op de drafbaan van Emmeloord uiterst succesvol. De jongeling uit Bant reed op zijn thuisbaan in Emmeloord 3 races en scoorde een loepzuivere hattrick.

Het was een voortreffelijke dag voor de drafsport in Emmeloord. Onder uitstekende weersomstandigheden werden er maar liefst 10 races verreden op het heilige gras. Het publiek wist het sportevent massaal te vinden en dat zorgde voor een uitstekende sfeer op de Flevolandse baan.

Grandeur op het gras
Het draven op gras is een vak apart. Voor zowel de paarden als voor de rijders vergt het bijzondere kwaliteiten om uiteindelijk winnend over de meet te komen. Op de 1.000 meter lange grasbaan is het dan ook gegarandeerd spektakel. Het zijn spannende races waarin de paarden behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Zo ook woensdag. Met meer dan 100 paarden die aan de start verschenen in Emmeloord werd in alle races fel gestreden om de winst. Dat leverde prachtige duels op en verrassende winnaars. De eerste race begon om 17.00 uur en Chiel Wildhagen uit de Blesse sloeg daarin direct toe. Hij leverde een topprestatie door met Idionia Kingly te winnen. Een geweldige verrassing die vooraf door weinigen was voorspeld.

Brouwer scoort voor thuispubliek
Danny Brouwer was de snelste in de tweede race. Met I Dream With You troefde hij zijn concurrenten af op het moment dat het moest gebeuren. Dat deed hij in de zesde race opnieuw. Ditmaal was hij zijn jongere broer Micha te snel af die tweede werd. Voor Danny was dat een mooie revanche nadat hij afgelopen zaterdag nog was verslagen door Micha in Wolvega. Met de 11-jarige ‘good old’ Echo Oldeson maakte Brouwer zijn hattrick compleet. Door de gedoodverfde favoriete Calamintha, in eigendom van de flamboyante eigenaar Leo Haak uit Zandvoort, te verslaan, gaf hij de wedders waar voor hun geld: voor iedere ingezette euro kregen diegenen die het vertrouwen hadden in Brouwer er maar liefst vijf terug.

Al met al een geweldig event dat door het grote publiek op waarde werd geschat. De demonstratie van het Emmeloords bedrijf Media Horses’ (zij trainen paarden die wereldwijd in films optreden), dat tussen de races door werd gegeven, mocht rekenen op heel veel belangstelling en een groot applaus van de toeschouwers.

Op woensdag 20 juli aanstaande organiseert de drafbaan Emmeloord opnieuw een drafsport event.