VOLENDAM - Promovendus RKAV Volendam blijft goed presteren in de Derde Divisie. Zaterdag won de ploeg van trainer Berry Smit op eigen veld met ruim verschil van SV Urk: 4-1.

Met elf punten uit zeven duels en een gedeelde derde plaats waren er na afloop dan ook vele lachende gezichten in Volendam. Dat ging niet op voor tegenstander SV Urk dat zich vooral benadeeld voelde door scheidsrechter Sven Spaan. Daar had RKAV Volendam geen boodschap aan. in de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een prachtige vrije trap van Azzedine Sout in de bovenhoek. Urk kreeg de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar keeper Sander Binken wist een strafschop van aanvoerder Riekelt-Jan Brands te keren.

Na rust werd het hectisch na de 2-0 van Roy Tol die keeper Strijker in twee insatnties passeerde. Strijker kreeg vervolgens in korte tijd tweemaal geel van arbiter Spaan vanwege enkele misdragingen. Uitgerekend met tien man kende Urk zijn beste periode met een aantal kansen en uiteindelijk de aanslutingstreffer van Johannes Schrijver. de gasten gingen op zoek naar meer, maar RKAV Volendam profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond. Joey Tol benutte een strafschop en in de uiterste slottfase bepaalde Lennart Tol de eindstand op 4-1.