EMMELOORD - Op woensdag 22 juni staan de eerste paardenraces in Emmeloord weer op het programma. Na een moeizame Corona periode is het bestuur al maanden in de weer om van de geplande seizoen ouverture een fantastisch succes te maken.


Dat Emmeloord nog steeds een belangrijk paardenbolwerk is mag allang geen verrassing meer heten. Al vanaf 1959 komen de paarden in actie aan de bosrijke Sportlaan waar de paarden op het gras van Emmeloord altijd voor spectaculaire races weten te zorgen.

Op woensdag 22 juni vanaf 17.00 uur komen er maar liefst 100 paarden, verdeeld over 10 races, aan de start. De laatste keer dat er meer paarden dan startplekken waren, dateert waarschijnlijk uit de vorige eeuw. Een geweldig succes voor het bestuur dat zich, ondanks moeilijke jaren uit het verleden, altijd staande heeft weten te houden. Met aanvullende steun van het Regio Banen Circuit – een overkoepelende stichting die de grasbanen van Aduard, Eenrum, Emmeloord, Hilversum en Joure faciliteert – is het voor de grasbanen makkelijker om aanvullende races uit te schrijven. En dat is nodig want het paardenbestand lijkt vooral in de breedte te groeien. Deze paarden kunnen uitstekend uit de voeten op het traditionele gras van Emmeloord.

Woensdag 22 juni, 17.00 uur – Grandeur op het Gras in Emmeloord