EMMELOORD - In de Hoofdklasse B heeft Flevo Boys zaterdag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen titelkandidaat Eemdijk. SV Urk deed het een stuk minder en ging onderuit bij het laaggeklasseeerde DETO.

Ondanks de 0-0 eindstand bij Flevo Boys-Eemdijk was het zeker niet bloedeloos. Beide ploegen kregen hgenoeg kansen. Bij Flevo Boys lukte het Span, Post en Doufikar echter niet om het net te vinden terwijl keeper Rosink niet voor het eerst dit seizoen zijn ploeg op de been hield met enkele cruciale reddingen.

SV Urk kwam van een koude kermis thuis na het bezoek aan DETO in Vriezenveen. De ploeg van Richard Karrenbelt kwam in de eerste helft op achterstand en na rust kwamen daar nog twee treffers overheen. Pas vlak voor tijd wist Urk de spreekwoordelijke eer te redden: 3-1.