FLEVOLAND - Over precies één week – op zondag 11 juni – doen ruim 500 fietsfanaten mee aan de Omloop Flevoland, het oudste toerfietsevenement van de Provincie Flevoland. De organisatie is in handen van TC Flevoland, onder toeziend oog van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie).


Organisator Wil Dennissen is vol trots: “We zijn heel blij met de animo voor de Omloop Flevoland! We kunnen niet wachten om te laten zien waarom dit één van de best georganiseerde toerfietsevenementen van de provincie is. Verassend, veelzijdig en verzorgd. Die garanties geven wij.”

In de komende dagen wordt het parcours in gereedheid gebracht door het vrijwilligersteam van de Omloop Flevoland. Er staan liefst zes afstanden (25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer) op het programma en dan is er ook nog de Strade Bianche (50 of 75 kilometer).

Met de voormalige Zuiderzee, de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen, De Grote Trap en het Horsterwold komt de veelzijdigheid van Flevoland goed naar voren. Groene natuur, rust en ruimte. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke fietsdag.

“We hebben er maandenlang naartoe geleefd, maar het aftellen is bij ons nu echt begonnen. Wij zijn er helemaal klaar voor. Nu nog hopen op mooi weer, dan gaat het een ongelooflijk mooie dag worden!” besluit Dennissen.

Zie voor meer informatie en inschrijving: www.omloop-flevoland.nl