PURMEREND - Flevo Boys ging op de eerste speeldag met harde cijfers onderuit bij Purmersteijn. De Purmerenders wonnen met 4-0 door vier goals van Daniël Schermer.

Schermer maakte zijn eerste al in de zevende minuut toen de bal gelukkig voor zijn voeten viel. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het echter geen eenrichtingsverkeer en de ploeg uit Emmeloord kreeg zeker zijn kansen vooral via Ramos en Doufikar. Eén poging van Ramos werd ternauwernood door treuren van de lijn gered. Op slag van rust had Purmersteijn echter ook zomaar de score kunnen verdubbelen ware het niet dat Schermer nu de lat raakte.

Ook in de openingsfase van de tweede helft had Purmersteijn het niet makkelijk en het was opnieuw Ramos die maar nipt voorlangs schoot. Nadat Schermer in de 70e minuut een strakke voorzet van Genairo Promes tegen de touwen werkte was het verzet van Flevo Boys echter gebroken en wist de trefzekere aanvaller nog tweemaal te scoren.

Purmersteijn - Flevo Boys 4-0 (1-0)
7. Schermer 1-0
70. Schermer 2-0
74. Schermer 3-0
81. Schermer 4-0