VOLLENHOVE - Op zaterdag 4 maart 2023 zal voor de eerste keer in de regio Vollenhove een TREC wedstrijd worden georganiseerd. TREC is een tamelijk kleine tak van de ruitersport in Nederland die zich richt op het in competitie uitvoeren van alle aspecten van het maken van buitenritten. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen, te weten: een oriëntatierit waarbij je een kaart overtekent en de route op een opgedragen snelheid zo nauwkeurig mogelijk volgt (POR), een gangenproef waarbij het paard zo langzaam mogelijk galoppeert en zo snel mogelijk stapt (MA) en een hindernissenproef, waarbij je diverse hindernissen die je tijdens een buitenrit kan tegenkomen, overwint (PTV). Alles staat in het teken van zo veilig en diervriendelijk mogelijk met je paard of pony omgaan.


Dier all in organiseert in samenwerking met TREC-team Kuinderbos in het kader van de heropening van de vernieuwde dierenspeciaalzaak aan de Weijert in Vollenhove, deze wedstrijd. Je kan met ieder paard of pony (minimum leeftijd 5 jaar) en met elke willekeurig tuigage deelnemen. Ruiters/amazones jonger dan 16 jaar kunnen alleen deelnemen in equipe met een volwassene. De oriëntatierit bedraagt maximaal 15 kilometer. In het hindernissenparcours staan sprongetjes opgenomen die niet hoger zijn dan 60 centimeter (deze kunnen indien gewenst overgeslagen worden). De wedstrijd is dan ook bedoeld ter introductie en is laagdrempelig. Uiteraard zijn er supermooie prijzen te winnen. De HOOFDPRIJS: een overnachting met je paard(en), bij Bed &Stal in Vaassen (2 personen en 2 paarden).

Als je meer wil weten over een TREC-wedstrijd, kijk dan op www.trec-club.nl
Voor de deelnemers en geïnteresseerden zal op vrijdagavond 17 februari om 19.30 uur een voorlichting worden gegeven in de kantine van manege Boswal te Vollenhove.

De inschrijving opent op 11 januari 2023. Inschrijven kan individueel of als equipe van maximaal 3 personen. Om je in te schrijven stuur je een mail naar trec.kuinderbos@gmail.com waarna je het inschrijfformulier krijgt toegestuurd. Er wordt een kleine bijdrage voor deelname gevraagd (€ 15,00 per combinatie, incl. overlevingspakket). De wedstrijd is bedoeld voor onervaren TREC ruiters en een buitenkans om kennis met deze tak van de paardensport kennis te maken.