MALMÖ - Paardentrainer Danny Brouwer (24) uit Bant wist op zaterdag in het Zweedse Malmö een mooie slag te slaan. Hij was afgereisd, samen met zijn jongere broer Micha, die voor trainer Danny de rijdersrol invult, naar de internationale drafbaan van Jagersrö. Daar kwamen de samenwerkende broers met paard Cincinnati Beach aan de start in de Grand Prix Breeders Course. Het was de eerste finale voor driejarige paarden waarin meer dan 200.000 Zweedse kronen waren te verdienen.


Optimisme
Brouwer had in de afgelopen weken een uitstekende voorbereiding met Cincinnati Beach genoten. De jonge atleet kwam van een welverdiende rustperiode terug en Brouwer had langzaam toegewerkt naar de finale in Zweden. “Cincinnati is in potentie een hele goede maar zijn enthousiasme maakt hem nogal eens druk en dan verliest hij zijn focus,” zei Brouwer, die mede daarom maar één voorbereidende race met hem liep. Dat was in Gelsenkirchen twee weken geleden. Toen werd hij keurig derde.

De race in Zweden verliep afgelopen zaterdag gunstig. Micha Brouwer nam plaats in de sulky en kreeg een mooi parcours. Al vrij snel veroverde de koppositie om die vervolgens niet meer af te staan. Cincinnati Beach liep een toptijd van 1.13,2 over de kilometer, dat is sneller dan 49 km/h. De Brouwers verdienden voor eigenaar Han Nijgh, tevens de hoofdsponsor van Brouwers renstal, ruim 10.000 euro. Dat bedrag kan verder oplopen want door deze overwinning mag Cincinnati op 28 mei, tijdens het weekend van het wereldkampioenschap sprint in Zweden, starten in de Elite finale waar € 100.000 aan prijzengeld klaarligt voor de deelnemers. Of de Brouwers dan kunnen winnen? “Daar gaan we vol voor, maar dan moeten ons meten met de top van het circuit voor driejarige paarden, dat zal heel spannend worden,” besluit Danny.