URK - Zaterdag 25 mei 2024 is het weer zover: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij organiseert weer haar jaarlijkse Nationale Reddingbootdag.

De deuren van de meeste reddingstations in Nederland gaan weer open voor publiek. Ook KNRM-station Urk is weer van de partij.

Dit jaar, 2024, is wel een bijzonder jaar want de KNRM bestaat 200 jaar.

Donateurs en geïnteresseerden
Donateurs en reders zijn de drijvende kracht achter de KNRM. Speciaal voor de donateurs is er reddingbootdag. Het allermooiste tijdens reddingbootdag is de mogelijkheid om mee te varen met de (snelle) reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’. Neem hiervoor uw donateurspas, jonge redderskaart en de toegestuurde uitnodiging mee. Ook personen die donateur willen worden zijn van harte welkom.De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid dus is afhankelijk van uw gift.

Programma

Tijdens de rondvaart met de reddingboot ‘Kapiteins Hazewinkel’ demonstreren de vrijwillige bemanningsleden van het reddingstation de snelle rubberboot ‘Marinus Cornelis’. Vanaf de wal zullen de werking van reddingsvlotten, pakken van de bemanningsleden en rooksignalen worden gedemonstreerd. Dit zal gebeuren in een aantal demonstraties die gedurende de dag worden gehouden. Er is gelegenheid voor fris, koffie en thee te drinken en voor aan de inwendige mens is ook gedacht:

Daarnaast zijn er kraampjes met KNRM artikelen, zijn er diverse activiteiten waar u aan deel kan nemen en is er een loterij waarbij verschillende leuke prijzen te winnen zijn. Reddingbootdag bij KNRM-Station Urk begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Komt u ook langs?

Gebakken vis/ Kibbeling
Ook dit jaar hebben wij heerlijke gebakken kibbeling tegen leuke prijzen.

Informatiebord

Ook zal 25 mei op alle KNRM-station een nieuw informatiebord worden onthuld. Ook op Urk zal een nieuw informatiebord worden onthuld.

Maximaal 12 personen per afvaart

Door wet er regelgeving zijn wij gehouden aan maximaal 12 personen per vaartocht. Dit kan resulteren in een langere wachtrij.

Route en parkeren

U kunt KNRM-Station Urk vinden aan de Domineesweg 33-i te Urk.

Komend vanaf de A-6 rijdt u via de afslag Urk en de Domineesweg naar het voormalige Zuiderzee eiland. Net voorbij het Gemaal Vissering vindt u het boothuis van de Urker redders aan uw linkerhand.

Vanaf Emmeloord nadert u Urk over de Urkerweg. Bij de hal van Scheepswerf Balk gaat u linksaf en net voor de brug/ sluis vindt u aan uw rechterkant het boothuis en het terrein waar de KNRM haar aanlegplaats heeft.

In de omgeving (Industrierondweg) op (zeer)korte loopafstand is voldoende parkeergelegenheid.

Kijk op Reddingbootdag 2024-KNRM Landelijk en/of Reddingbootdag 2024-KNRM Urk voor alle informatie.