NOORDOOSTPOLDER - Weet jij waar de GGD test locaties zich allemaal bevinden? Vaak zitten ze op plekken waarvan je het niet eens verwacht had. De GGD is namelijk voortdurend bezig met het toevoegen van nieuwe locaties om een nog betere doorstroom te kunnen krijgen. Hierdoor zullen zelfs de mensen in dorpen niet ver meer hoeven te rijden om de test uit te laten voeren. Alleen kan het soms nog lastig zijn om een locatie bij jou in de omgeving te vinden. Met slechts enkele handigheden zorg je ervoor dat je toch bij jouw afspraak gaat komen.

De GGD test locaties door het hele land
De GGD test locaties zitten verspreid door het gehele land. Waar er eerst slechts een aantal in de grote steden waren, komen er vandaag de dag steeds meer bij. In veel gevallen hoeven mensen slechts een kwartier te rijden om bij de testlocatie aan te komen. Dit zorgt er ook weer voor dat er uiteindelijk veel meer mogelijkheden zijn en mensen sneller geneigd zijn om met klachten toch een afspraak te maken. Ook zijn de wachttijden aanzienlijk korter geworden door de grote hoeveelheid locaties. Vaak heb je in enkele dagen de test al uitgevoerd en de uitslag al in handen.

Bij de afspraak een locatie toegewezen
Als je zelf een afspraak gaat maken bij een van de GGD test locaties, dan wordt de dichtstbijzijnde aan jouw woonadres gekoppeld. Als je geluk hebt, is dit de testlocatie op een paar minuten afstand. Alleen wanneer hier geen plek meer is, zul je doorverwezen worden naar een van de andere locaties in de omgeving. Over het algemeen is dit niet nodig en hoef je dus geen lange afstanden te maken met klachten. Wel kan het dan zijn dat je een paar dagen langer moet gaan wachten. Een medewerker kan dit telefonisch allemaal met je bespreken om hier duidelijkheid over te scheppen indien nodig.

Het adres in de bevestigingsmail
Je kunt via de website ook zelf op zoek gaan naar de GGD test locaties in de omgeving. Hiervoor kun je jouw postcode invullen, waarna je gelijk de locaties te zien krijgt. Ook het adres staat hierbij vernoemd. Ditzelfde adres zal in de bevestigingsmail ook nogmaals staan. Indien het een adres is dat normaal gesproken niet bestaat, dan zal de mail aangeven welk adres je in moet gaan vullen om op de juiste plaats aan te gaan komen. Zo ga je niet verdwalen en heb je binnen een korte tijd de uitslag. Ga dan ook weer op zoek naar informatie over wat je allemaal moet gaan doen om jezelf voor te bereiden.