KRAGGENBURG - De renovatie van de Voorstersluis bij Kraggenburg is zo goed als afgerond. De verwachting is dat vanaf 23 december de scheepvaart weer gebruik kan maken van de sluis, die het Kadoelermeer verbindt met de Zwolse Vaart. Dit is 6 dagen later dan in eerste instantie was gepland. Door de ijsvorming in en bij de sluis is het op dit moment helaas niet mogelijk om de werking van de sluisdeuren goed te testen. De verwachting is dat de temperatuur volgende week een stuk hoger is en dat de test dan wel kan worden uitgevoerd.

De brug over de Voorstersluis is 1 december al open gesteld voor het wegverkeer.

De werkzaamheden aan de Marknessersluis in Marknesse zijn nog niet afgerond, waardoor het voorlopig nog niet mogelijk is om via de Zwolse Vaart door te varen naar Emmeloord of Urk.

Project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen


De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. In dit project renoveert de provincie alle beweegbare bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bedieningssysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden.

Met de oplevering van de Voorstersluis zijn 11 van de 16 brug-/sluislocatie gereed. In februari 2023 volgt de renovatie van de Vollenhoverbrug. Vanaf het najaar 2023 zullen de Vaartsluis en de Zuidersluis bij Almere en de Larsersluis in de Larsertocht bij Biddinghuizen worden opgeknapt.

Meer informatie over dit project is te vinden op

Groot onderhoud bruggen en sluizen - Provincie Flevoland | Wegen en vaarwegen (flevowegen.nl)

en op YouTube:

https://youtube.com/playlist?list=PLI0HDhqpQxXnLDGgVobxNNpPjBRaJSUGL