TEXEL - Vissers in de regio zijn geschrokken van het nieuws dat een kotter uit Urk al ruim drie uur wordt vermist. Gevreesd wordt voor het leven van de twee opvarenden. Meerdere vissers zijn met hun eigen schip aan het meezoeken.

"Dit zijn de slechtste berichten die je kan krijgen", aldus visser Dirk Kraak. "We gaan van het ergste uit, maar we blijven hopen op een goede afloop voor de waarschijnlijk twee jonge Urker-vissers aan bood. Je kunt nagaan hoe hun familie nu tussen hoop en vrees leeft."

Kraak vermoedt dat de viskotter is omgeslagen en daardoor van de radar is verdwenen. "Misschien had-ie iets zwaars in de netten. Of is het schip vastgelopen, of overvaren. Hoe dan ook, het is een drama."

Volgens de visser uit Den Helder zijn meerdere boten eropuit getrokken om te zoeken naar de vermiste kotter. Ook collega-visser Rick Zijlstra heeft dat nieuws van meerdere kanten gehoord. "Maar dat is logisch toch, dat doe je voor elkaar", vertelt hij. "Uit collegialiteit. Als er iemand vermist is, ga je zoeken. Punt."