LELYSTAD - Honderden uitbundige basisschoolleerlingen waren afgelopen donderdag in het Agora Theater in Lelystad. Met als doel: voor hun gemeente de finale winnen van de Grote Verkeersquiz Flevoland. De leerlingen van basisscholen Harmpje Visser en Groen van Prinsterer uit Urk hebben uiteindelijk de finale gewonnen.


128 basisscholen deden mee

Leerlingen uit groep 6 van maar liefst 128 basisscholen uit alle Flevolandse gemeenten deden de afgelopen maanden mee aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Flevoland. Afgelopen donderdag 11 april was de grote finale. Daarbij vertegenwoordigden in totaal twaalf basisscholen de zes Flevolandse gemeenten. Hun klasgenoten moedigden hen luidkeels aan vanuit de zaal en konden de score volgen op een groot scherm. De van televisie bekende Maurice Lede, bekend van Het Klokhuis en het perfecte plaatje, presenteerde dit spektakel met flair.

Zeewolde winnaar spandoekenwedstrijd

Zeewolde won dit jaar de spandoekenwedstrijd, omdat zij het mooiste spandoek hadden gemaakt. De middag kenmerkte zich verder door veel gegil en gejuich. De leerlingen waren duidelijk fanatiek en soms zichtbaar teleurgesteld als ze het verkeerde antwoord gaven. Maar ondanks dat werd duidelijk dat er flink was geoefend op de scholen. En dat is precies de bedoeling van deze competitie.

Stimulans verkeerseducatie

De Grote Verkeersquiz Flevoland werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies in opdracht van Provincie Flevoland en de zes Flevolandse gemeenten. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer, zij moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Met deze jaarlijkse competitie stimuleren de gemeenten en de provincie met succes de verkeerseducatie op de scholen.