CREIL - Op het plein tussen de twee basisscholen Fondali en De Regenboog kan Creil in de toekomst chillen, spelen, sporten, survivallen of met buurtgenoten een praatje maken. Een groene buitenplek waar inwoners van Creil van jong tot oud welkom zijn voor beweging en ontmoeting. Dit is een initiatief van Dorpsbelang Creil en de twee basisscholen. Zij werkten het idee uit nadat inwoners, scholen, verenigingen en organisaties meedachten hoe de ontmoetingsplek eruit moest komen te zien. "Sportliefhebbers kunnen straks basketballen en voetballen. Kinderen kunnen steppen, fietsen of spelen op het verkeersplein en in de zandbak. Ook komt er een survivalparcours met touwen en balanceerblokken. Er komen parkbanken om te ontspannen." aldus Mireille Hunneman van het Dorpsbelang.

Kosten

Het is een investering om de plek mooi, veilig en veelzijdig te maken. Er wordt flink bespaard op kosten door de vrijwillige inzet van dorpsbewoners en lokale bedrijven. Daarnaast zijn er acties georganiseerd en sponsoren benaderd waardoor er al ruim € 35.000,- is binnengehaald! Maar dat is nog niet voldoende. Mireille is heel blij dat het Fonds Leefbaar Platteland van provincie Flevoland € 50.000,- subsidie heeft toegekend aan de ontmoetingsplek. "Het argument voor de positieve toekenning is dat het idee echt vanuit de Creilse dorpsgemeenschap is ontstaan en dat wij ons hebben ingezet om een deel van het benodigde geld op te halen. Het vertrouwen van het Fonds Leefbaar Platteland sterkt ons om het restant van € 47.000,- ook nog te verkrijgen. Hiervoor zijn al diverse andere fondsen aangeschreven. "

Subsidie voor uw idee

Bij het opzetten van een initiatief voor uw eigen dorp, gebied of buurt komt veel kijken. Heeft u ook een idee dat bijdraagt aan de toekomst van het platteland van Flevoland? Dan kunt u terecht bij ons Fonds Leefbaar Platteland. Subsidie aanvragen kan nog tot en met 31 juli 2023. Hoe u dit doet leest u in ons loket. Onze projectcoördinator helpt u graag verder bij het realiseren van uw plan. Zij is bereikbaar via 06 - 5017 8747 of leefbaarplatteland@flevoland.nl.

Over het Fonds Leefbaar Platteland

15 juni 2021 werd het Fonds Leefbaar Platteland 2021 - 2023 opengesteld door provincie Flevoland. Met een bedrag van 2 miljoen euro ondersteunt de provincie gezamenlijke initiatieven voor een vitaal Flevolands platteland. Het gaat om initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten. Het Fonds loopt nog tot en met 31 juli 2023. Daarna is de looptijd volbracht.