KRAGGENBRUG - Maandag 10 januari starten de renovatiewerkzaamheden aan de Voorstersluis. De planning is dat het werk van de eerste fase op 18 maart is afgerond. Tijdens deze 10 weken heeft het wegverkeer geen of weinig hinder van de renovatie. Voor de scheepvaart is de sluis echter de gehele periode gestremd.


Tweede fase

De renovatie van de Voorstersluis gaat in twee fasen uitgevoerd worden. Als gevolg van de wereldwijde leveringsproblemen van elektronische componenten kan een belangrijk deel van het werk nu nog niet uitgevoerd worden. De vernieuwing van het besturings- en bedieningssysteem van de sluis en de brug en het vernieuwen van het brugval (beweegbare deel van de brug) gaan later in de tweede fase uitgevoerd worden. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn.

Op 10 januari en 11 februari mogelijk kort oponthoud

De komende weken worden de sluisdeuren opgeknapt. Dat betekent dat de deuren uit de sluis worden gehaald en bij een gespecialiseerd bedrijf in Kampen worden opgeknapt, waarna ze weer op hun plek worden terug geplaatst. Dinsdag 11 januari worden de sluisdeuren aan de polderkant uit de sluis gehaald, op 11 februari komen ze terug en worden vervolgens de sluisdeuren aan de kant van het Kadoelermeer uit de sluis getakeld. Tijdens het takelen van de sluisdeuren op 10 januari en 11 februari kan het verkeer op de Repelweg te maken krijgen met een kort oponthoud. Naast het renoveren van de sluisdeuren zullen ook allerlei andere werkzaamheden aan de sluiskolk en het sluiscomplex worden uitgevoerd.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play Store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen, waarin de provincie in vier jaar alle 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen renoveert, die vanuit de bediencentrale van de provincie Flevoland worden aangestuurd. In totaal gaat het om 16 verschillende locaties. Met de uitvoering van dit project zorgt de provincie dat de bruggen en sluizen weer jaren mee kunnen, waardoor de provincie vlot en veilig bereikbaar blijft. Zowel over de weg als het water.