KRAGGENBURG - Primeur in de Noordoostpolder: vanaf komende maandag 12 oktober leidt de Schatkistenrit langs de mooiste polderplekken. Deelnemers speuren in de auto naar vier schatkisten en doen onderweg volledig coronaproof spelletjes. “Bijna alle evenementen en activiteiten sneuvelen in deze coronaperiode. Daarom hebben wij dit spannende auto-avontuur ontwikkeld. Gezinnen beleven hier op een veilige manier veel lol aan en maken kans op leuke prijzen van de ondernemers uit de polder”, vertelt initiatiefneemster Brenda van der Steeg.

Hoewel de Schatkistenrit volledig nieuw is, weet de eigenaresse van organisatiebureau Blinker Events uit Genemuiden zeker dat de activiteit coronaproof is. Die is namelijk in de praktijk al wel getest. “Reclamebureau Comceptum ontwikkelde tijdens Koningsdag een soortgelijke rit in Zwartewaterland. Ook daar zochten we naar een coronaproof activiteit zodat er toch wat te doen was tijdens Koningsdag. Heel veel mensen beleefden een ontzettend leuke dag. Daarop zijn Martijn Jansen van Comceptum en ik verder gaan borduren.”

De formule gaat ook in de Noordoostpolder werken, weet Van der Steeg zeker. Ze kreeg groen licht van de gemeente en stuitte op veel enthousiasme van ondernemers. Start en finish is bij Saaze in Kraggenburg en onderweg doen deelnemers onder meer Fruitboerderij Vink en de Orchideeën hoeve aan. “De puzzelrit zelf duurt ongeveer 2,5 uur, maar je kunt er moeiteloos een dagje uit van maken. Bijvoorbeeld door uit te stappen bij de deelnemende ondernemers. Of door een wandeling te maken, bijvoorbeeld bij Pier + Horizon. Liefhebbers bestellen vooraf bij Hotel van Saaze of ‘Bij ons in de Wellerwaard’ een lunchbox. En na afloop wacht bij Saaze voor de kleine schatzoekers ook iets lekkers.”

Daarvoor moeten ze onderweg wel wat doen. Kinderen speuren langs de route naar plaatjes van apen en papegaaien en het hele gezin beantwoordt tijdens de route vragen. Bij de schatkisten wachten voor alle inzittenden spelletjes. Dat zijn originele activiteiten die het hele gezin leuk vindt om te doen. “Deelnemers krijgen na betaling toegang tot de online informatie. Aan de hand daarvan leg je de route door de polder af en weet je precies waar je op moet letten”, legt Van der Steeg uit.

Ze benadrukt dat de activiteit uiteraard niet alleen voor inwoners van de Noordoostpolder is. “Voor anderen is dit dé mogelijkheid om te ontdekken hoe verrassend de polder is. En onderweg doe je leuke dingen met het hele gezin. Ik ben ervan overtuigd dat de reacties weer net zo positief zijn als tijdens Koningsdag in Genemuiden.”

De route van de Schatkistenrit is de hele Herfstvakantie en vermoedelijk ook daarna af te leggen. Meer weten over de nieuwe activiteit in de Noordoostpolder? Kijk dan op www.schatkistenrit.nl