EMMELOORD - Vanaf 29 November biedt de grote zaal van de Vijvermeester in Emmeloord onderdak aan een koor dat zich toelegt op rock- en popmuziek. Oprichter Henk-Jan Bloemendaal nodigt alle geïnteresseerden uit voor een kennismaking repetitie op woensdag 29 november om 19.30 uur. Henk-Jan Bloemendaal won hij al vier keer de eerste prijs bij nationale koorconcoursen. Nu heeft hij voor een nieuw project de regio Emmeloord gekozen. “De regio rond Emmeloord met o.a. Marknesse Ens Nagele Urk en Lemmer is een groot gebied. Met zijn nieuwe koor wil hij alle leeftijdsgroepen aanspreken. Bekende wereldhits als “Bohemian Rhapsody” van Queen, “Viva La Vida” van Coldplay of hits van Robbie Williams, Adele en Metallica en natuurlijk Nederlandse hits behoren tot het repertoire. Maar de koorleden kunnen ook hun ideeën inbrengen. “We hebben altijd een ideeënboek waarin iedereen iets kan schrijven”, zegt Henk-Jan Bloemendaal, die alle songs voor zijn koren zelf arrangeert.

Naast het repeteren moet ook gezelligheid een belangrijke rol spelen tijdens de repetities. “Natuurlijk hebben we regels nodig, maar humor is heel belangrijk”, legt hij uit.
Er moeten ook verschillende activiteiten komen. Bijvoorbeeld een koordag , een kerstborrel of een karaokeavond. "Alles wat we kunnen vieren, wordt gevierd", zegt hij met een vrolijke lach.

Na de proefrepetitie op 29 November vinden de koorrepetities elke 14 dagen plaats. “Mensen hebben tegenwoordig niet zoveel tijd en willen zich niet wekelijks vastleggen”, legt de dirigent uit. Elke twee weken is daarom veel beter. De eerste regulaire repetitie is op 6 December en de tweede op 20 December.
"Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom", zegt de koordirigent. De nieuwe zangers hoeven niet per se ervaring te hebben. ,,Iedereen die mee wil doen is hier welkom'', zegt Henk-Jan Bloemendaal en benadrukt: ,,Je hoeft bij mij geen auditie te doen, in 95 procent van de gevallen delen de zangers zich in de goede stemsoort in``

Natuurlijk moeten er later ook optredens zijn. Aanvankelijk op kleinere schaal, daarna ook op koorfestivals of stadsfestivals en internationale samenwerking met andere koren.
De kennismaking repetitie vindt plaats op woensdag 29 november in de grote zaal van de Vijvermeester ,Transportweg 2 in Emmeloord van 19.30 uur tot 21.30 uur. Kosten van deze eerste kennismaking avond zijn € 5,-
Deelnemers worden verzocht vanaf 19.15 uur aanwezig te zijn.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij dirigent Henk-Jan
Bloemendaal. Mail: popenrockkooremmeloord@gmail.com