EMMELOORD - Dick Hylkema, de directeur van de Nederlandse Aardappelorganisatie, en tv-kok Ramon Brugman openden vrijdagmorgen de school-editie van de Nationale Aardappelrooidag. Kinderen van een school uit Emmeloord kregen bij Agrofoodcluster alvast een voorproefje van de Nationale Aardappelrooidag, die op zaterdag 3 september plaats gaat vinden. Zij kregen een kijkje achter de schermen bij de teler en trok het veld op om de duurzame piepers te rooien. Daarna gingen zij aan de slag met een kids-kookworkshop van Ramon Brugman.


Zaterdag vindt de tweede jaarlijkse editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats. Telers verdeeld over het land zetten hun akkers open om jong en oud te leren over de duurzame groei en oogst van aardappelen. Bezoekers rooien gratis een zak aardappels voor thuis en kunnen meedoen aan verschillende activiteiten.

Praktische informatie

De Nationale Aardappelrooidag is op zaterdag 3 september van 10:00 of 11:00 tot 16:00 te bezoeken. De exacte tijden en activiteiten verschillen per locatie. Toegang en aardappels rooien is gratis en er zijn locaties in Emmeloord (FL), Zwartewaal (ZH), Herkingen (ZH), Zijldijk (GR), en Zevenbergen (NB). Bekijk alle informatie over de locaties via aardappels.nl/rooidag