EMMELOORD - Donderdag 5 november a.s. gaan de deuren van de nieuwe vintagewinkel open voor het winkelpubliek. De winkel aan de Korte Achterzijde 10A te Emmeloord wordt een verlengstuk van de bestaande online activiteiten van de eenmanszaak van Marijke Baarda (Emmeloord).

Ontstaan van neiZ

In 2008 is Marijke vanuit huis begonnen met het maken van dekens, tassen en jassen. Door creatief hergebruik van mooie stoffen en materialen ontstond een eigen duurzame productlijn, welke onder de naam ‘Dekens enzo’ op vele markten in Emmeloord e.o. aan het winkelpubliek aangeboden werd. Gebruikmakende van het internet, zijn door de jaren heen vele producten van de hand van Marijke door heel Nederland – en zelfs ver daar buiten – verkocht.

In haar zoektocht naar stoffen en materialen voor de eigengemaakte producten ontstond geleidelijk het idee om eveneens een breed assortiment van vintage producten aan te bieden. Met de uitbreiding van het assortiment, is in 2018 gekozen voor de nieuwe naam neiZ.

De naam neiZ
‘De naam neiZ is afgeleid van mijn werkwijze, hoe mijn eigengemaakte producten tot stand komen. Dit geldt ook voor de producten, die zijn ingekocht en die te vinden zijn in de winkel en op de website’ aldus Marijke.

Online en fysieke winkel
Door toenemende afzet door heel Nederland (‘mensen komen inmiddels vanuit heel Nederland naar Emmeloord, om leuke en bijzondere producten op te halen, die ze via internet bij neiZ hebben gekocht’), ontstond de behoefte aan extra ruimte voor opslag en een goede presentatie (‘de activiteiten en de meubels zijn letterlijk het huis uitgegroeid’). De winkel aan de Korte Achterzijde biedt de mogelijkheid om het online assortiment de komende jaren uit te breiden, terwijl het assortiment van neiZ nu ook aan het winkelpubliek getoond kan worden.

Openingstijden
De winkel aan de Korte Achterzijde is geopend op donderdag tm zaterdag (openingstijden staan vermeld op de website). De overige dagen worden gebruikt voor inkoop en het afhandelen van bestellingen, die binnenkomen via marktplaats, facebook, Instagram of de website.

www.nei-Z.nl