URK - Naast De Reling/Nagel op Urk ligt een buurtspeeltuin. Hier zet de buurtvereniging De Toppers zich al lange tijd voor in om deze beter, veiliger en uitgebreider te maken. Voor de laatste en afrondende fase is geld opgehaald bij fondsen, de gemeente Urk en is er subsidie toegekend van ruim € 30.000 van het Fonds Leefbaar Platteland van provincie Flevoland.

"De coördinator van het Fonds Leefbaar Platteland hielp ons om de subsidieaanvraag voor te bereiden en in te dienen. Het is een groot fonds en ik vond het best ingewikkeld hoe alles werkt. De coördinator had goede adviezen en voorbeelddocumenten, zodat ik de ideeën voor de speeltuin goed kon verwoorden en de kosten op een juiste manier uitwerken. Nu hebben we zoveel geld gekregen, ik ben heel blij, dat was met een oliebollenactie nooit gelukt. " aldus Mirjam Visser van de buurtvereniging.

Voor meer informatie over Fonds Leefbaar Platteland en hulp bij de subsidieaanvraag: bel de coördinator op 06-501 78 747, mail naar leefbaarplatteland@flevoland.nl of bezoek de website www.leefbaarplattelandflevoland.nl.