MARKNESSE - De renovatie van de Marknessersluis in Marknesse loopt ruim een week uit. De planning was dat de sluis op donderdag 9 februari 2023 weer in gebruik zou kunnen worden genomen voor de scheepvaart. Helaas is deze datum verschoven naar vrijdag 17 februari 2023. De aandrijvingen van de sluisdeuren blijken slechter te zijn dan verwacht, waardoor er meer tijd nodig is om dit goed op te knappen. Vanaf 17 februari 2023 is de Noordoostpolder voor de scheepvaart weer volledig bereikbaar.

Brug

De brug over de Marknessersluis (Walcherselaan – Breestraat) is tijdens de renovatie steeds toegankelijk gebleven voor het verkeer. Er zijn echter twee nachtelijke afsluitingen gepland, waarin de brug getest gaat worden. In de nachten van 18/19 en 19/20 januari 2023 is de brug van 24:00 uur tot 5: 00 uur in de ochtend gestremd voor het autoverkeer. De omleidingsroute loopt dan via de Vollenhoverweg, Repelweg, Kraggenburgerweg en de Leemringweg.

Project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen


De renovatie van de Marknessersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. In dit project renoveert de provincie alle beweegbare bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Na de opknapbeurt kunnen de bruggen en sluizen weer flink wat jaren mee. Bij de opknapbeurt krijgen alle bruggen en sluizen hetzelfde bedieningssysteem. Daardoor wordt het bedienen makkelijker en veiliger. Ook storingen kunnen sneller opgelost worden.

Meer informatie over dit project is te vinden op

Groot onderhoud bruggen en sluizen - Provincie Flevoland | Wegen en vaarwegen (flevowegen.nl)

en op YouTube:

https://youtube.com/playlist?list=PLI0HDhqpQxXnLDGgVobxNNpPjBRaJSUGL