URK - Woensdag 21 september 2022 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het beroep van de IJsselmeervereniging tegen het in juni 2021 door Provinciale Staten vastgestelde Provinciaal Inpassingsplan Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland (MSNF).


Uitspraak

De Raad van State heeft in haar uitspraak besloten dat de Maritieme Servicehaven bij Urk er mag komen. Belangrijk punt voor de provincie in deze uitspraak is dat de motivering bij het onderdeel stikstof – de zogenaamde passende beoordeling - in stand is gebleven. Het eerdere inpassingsplan voor de servicehaven is door de Raad van State op het punt van stikstof in 2019 vernietigd.

Reactie Jan-Nico Appelman

Gedeputeerde Appelman: ‘Wij zijn als provincie heel erg blij met de uitspraak van Raad van State. Na jaren voorbereiding is deze uitspraak een grote stap in de realisatie van de ontwikkeling van de MSNF. De haven is belangrijk voor de versterking van het maritiem cluster op Urk en de ondernemers wachten hierop. De regio heeft deze impuls hard nodig. De komende maanden staan in het teken van voorbereiding op de realisatie van de buitendijkse haven.’