EMMELOORD - Coronatest in Sittard: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Na een lange tijd kwamen de corona testen uit. Dit kon de wereld helpen om van het coronavirus af te komen. Daarom kun je nu nog steeds getest worden op het coronavirus. Wanneer je ook enkele klachten hebt van het coronavirus, is het handig om jezelf te laten testen op het virus. Je kan je laten testen bij de hiervoor bestemde testlocaties. Er zijn meerdere testlocaties in elke provincie. Zo kan je ook terecht in Emmeloord. Dit ligt in de provincie Flevoland. Als je een afspraak wilt maken, kan je dit via het internet doen. Je logt dan in met jou DigiD waarna je op een pagina komt om een afspraak te maken voor de coronatest. Als je geen beschikking hebt over het internet, kan je ook bellen naar het landelijke GGD nummer. De GGD-medewerker zal dan via de telefoon een afspraak maken voor de coronatest. De plek waar je getest wordt, zal niet meer dan 5 kilometer van jouw huis zitten.

Wanneer krijg je de uitslag van de coronatest?
Als je een afspraak hebt gemaakt voor een coronatest, is het belangrijk dat je tot die tijd in zelf quarantaine gaat. Zo voorkom je dat je andere mensen besmet, die mogelijk zelfs aan het virus kunnen overlijden. De dag van de afspraak is het de bedoeling dat je je ID meeneemt want je moet je kunnen legitimeren bij de testlocatie. Als je aan de beurt bent voor de coronatest, kan je op een stoel plaatsnemen. Hier stopt de GGD-medewerker een staafje in je neus en in je mond. Het gevoel dat je ervaart zal niet pijnlijk zijn maar het is ook geen fijn gevoel. Als de GGD-medewerker alles heeft uitgevoerd, is de corona test klaar. Je krijgt een informatiefolder mee waar al de belangrijke informatie instaat. Als je getest bent op het coronavirus, kan je binnen 48 uur de uitslag binnen krijgen. Dit kan soms iets langer duren wanneer het druk is in het lab. Je kan gebeld worden wanneer de uitslag bekend is, ook kan je zelf de uitslag zien via je DigiD.

Corona snel testen in de buurt
Coronatest in Sittard: overzicht kosten en sneltest locaties. Naast de normale corona testen, kan je ook een snel test aanvragen. De corona snel testen kunnen binnen 15 minuten laten zien of je het coronavirus bij je draagt. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar er zitten ook nadelen aan. Zo kost één corona sneltest 70 euro. Dit is natuurlijk niet goedkoop. Daarom wordt er geadviseerd om een corona sneltest aan te vragen wanneer je geen tijd hebt om 48 uur te wachten op de uitslag van de coronatest. De corona sneltest kan je online aanvragen en je kan dan naar een testlocatie komen waar je wordt getest op het virus. Binnen 15 minuten zal je de uitslag binnen hebben.