NOORDOOSTPOLDER - Henk Tiesinga heeft dinsdag tijdens zijn afscheid van Fauna beheereenheid (FBE) Flevoland de Gouden Kiekendief opgespeld gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door gedeputeerde Harold Hofstra.


De Gouden Kiekendief is bedoeld als waardering voor personen of organisaties die zich op zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Flevoland.

Tiesinga was jarenlang Dijkgraaf van Waterschap Noordoostpolder en later Waterschap Zuiderzeeland. Ook was hij eind 2018 waarnemend burgemeester in Noordoostpolder. Tiesinga ontving de onderscheiding onder meer voor zijn grote inzet voor duurzaamheidsinitiatieven in Noordoostpolder, de energietransitie in Flevoland en zijn rol in het evenwichtig vormgeven van een toekomstbestendig faunabeheer in de provincie.

Tiesinga nam dinsdag afscheid als onafhankelijk voorzitter van de Fauna beheereenheid Flevoland. Tijdens dat afscheid werd door gedeputeerde Harold Hofstra (onder andere natuur) de Gouden Kiekendief aan hem uitgereikt.