URK - Het was zaterdag 25 mei 2024 genieten bij KNRM-Urk. Zaterdag 25 mei was de traditionele reddingbootdag. Reddingbootdag is een dag voor onze donateurs en belangstellenden. Mede dankzij onze donateurs kan de KNRM zijn werk doen. Het weer zat mee, de sfeer was fantastisch. Jong en oud genoot van een rondje op de snelle reddingboot “Kapiteins Hazewinkel” en velen genoten van een heerlijk gebakken kibbeling welke al vele jaren gebakken wordt door Jan van Urk (Jan de havenmeester).

Op deze reddingbootdag konden onze donateurs en belangstellenden kennismaken met de KNRM en van dichtbij proeven aan het werk van de KNRM.

De weersvoorspellingen waren niet best maar het werd een fanatische mooie dag. De hele dag door was het gezellig druk.

I.v.m. 200 jaar KNRM had KNRM-Urk een mooie loterij georganiseerd waar fantastische prijzen mee waren te winnen. Veel bedrijven waren bereid hun steentje bij te dragen door prijzen ter beschikking te stellen mede daarom werd de loterij een succes. Alle sponsoren bedankt voor jullie support en ter beschikking gestelde prijzen.

Al ruim voor de officiële start stonden jonge donateurs met hun jongeren donateurspas in de rij te poppelen om mee te kunnen varen.

Er wordt teruggekeken op een fantastische zonnige dag zonder ongelukken en vele vrolijke gezichten.