URK - ‘Zo werkt dat dus, de bediening van een sluis!’, een veelgehoorde uitspraak afgelopen zaterdag. ‘Leerzaam en leuk’, was de Dag van de Binnenvaart volgens bezoekers.


De Provincie Flevoland heeft voor de tweede keer meegedaan aan de Dag van de Binnenvaart op Urk. Belangstellenden konden een kijkje nemen achter de schermen. Het sluisbedieningshuisje was in gebruik en medewerkers hebben verteld hoe het eraan toe gaat. Nieuwsgierige bezoekers konden zelf plaats nemen op de stoel en de camera’s bedienen. Zo hadden ze ook goed zicht op de twee provincieschepen. Bezoekers gingen met zwemvest aan boord. De hele dag door zijn er passages door de Urkersluis gemaakt. Met aansluitend een rondje door de Urkerhaven. Er waren veel vragen over de werking van de sluis, het hoge verval en veilig aanmeren.

Met veel plezier konden onze medewerkers duidelijk verhaal doen. Enthousiaste bezoekers kwamen nadien vertellen over hun ervaring. De zon brak zelfs nog even door! Wij kijken positief terug op deze dag. Zien we u volgend jaar ook op de Dag van de Binnenvaart?