EMMELOORD - Eind december is het zover! Dan gaat het nieuwe woonhuis van September aan de Meldestraat in Emmeloord officieel open. Marijke Hoekstra, de nieuwe leidinggevende van het woonhuis, staat te popelen om straks echt aan de slag te gaan in deze kleinschalige vorm van wonen voor ouderen met dementie. “Ik kijk ernaar uit om de nieuwe bewoners een fijn thuis te geven met de warme zorg, liefde en persoonlijke aandacht die ze verdienen. We zorgen bij September voor een geweldige ‘oude dag’!”

De bouw van het woonhuis aan de Meldestraat is bijna voltooid. Het twee verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis wordt na oplevering helemaal in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. Zodat het herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Net als thuis.

Marijke vertelt: “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat bewoners zo lang mogelijk het leven kunnen blijven voortzetten, zoals zij dat gewend zijn. Wij hebben geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Bewoners houden zelf de regie over het indelen van hun dag.” Dus lekker laat naar bed en uitslapen of juist vroeg naar bed en vroeg weer op? Dat kan! Wil men buiten een wandeling maken, even fietsen of wordt iemand blij van lekker tuinieren of klussen? We hebben voldoende medewerkers paraat staan om iedereen een fijne dag te bezorgen, waarbij we echt luisteren naar de wensen en behoeften van bewoners.

Het is natuurlijk een hele stap om op oudere leeftijd nog te moeten verhuizen. “Wij begeleiden mensen daar heel goed in. Het is niet niks en al helemaal niet als er dementie in het spel is. Dat heeft impact; niet alleen op bewoners, maar ook op verwanten.” De eerste tijd staat dan ook echt in het teken van het leren kennen van bewoners. Wat is iemands levensgeschiedenis? Waar wordt hij of zij blij en gelukkig van? Met welke maaltijd kunnen we iemand verwennen? “We spelen altijd in op de persoonlijke wensen en behoeften van bewoners. Iedereen is anders, dus tijd en aandacht voor ieder individu staan echt centraal”, aldus Marijke.

Bewoners leven als een grote familie en doen de dingen waar zij blij van worden. En familie, vrienden en bekenden zijn welkom. De deur staat altijd open en de koffie staat warm!

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marijke Hoekstra, telefoon 088 572 13 11 / marijke.hoekstra@wonenbijseptember.nl of meer informatie vinden op www.wonenbijseptember.nl.