NOORDOOSTPOLDER - Vijf jonge boeren uit de Noordoostpolder, Noud van Unen, Arjan Beuling, Thomas Tuinenga, Rene van den Dries en Joan Scholtens hebben namens de Actiegroep Boerenverstand Flevoland, dankzij een bijzondere graanoogst, een flinke donatie kunnen geven aan Vereniging Kom bij de Boer. Dinsdag 2 augustus jl. mocht de vereniging een cheque van € 5.000,-- ontvangen!


Deze boeren en loonwerkers die jaarrond voor voedsel zorgen, vonden dat het door de gemeente aangekochte stuk grond met daarop een perceel tarwe niet verspilt mocht worden, zeker niet in deze tijd van een groeiende wereldbevolking.

De opbrengst van de oogst van de tarwe wilden ze niet zelf houden maar doneren aan Kom bij de Boer omdat boerderijeducatie van groot belang is, vooral ook door de huidige zorgen over de toekomst van Agrarisch Nederland.

Het doel van Kom bij de Boer is dat elke basisschool leerling minimaal 1x op een boerderij is geweest om te zien, te beleven en te ontdekken. Kom bij de boer is erg blij met de donatie van € 5.000,-- door actiegroep Boerenverstand Flevoland. Zo kunnen zij nog meer boerderijlessen geven zodat vele kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt !