NOORDOOSTPOLDER - Voor deze achtste editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationale Stopmoment. Dit jaar rijdt ook de Stoptober camper door het hele land en gaat het drukke pleinen en markten af. Deskundigen geven bij de camper op locatie informatie over de voordelen van het stoppen met roken. De Stoptober camper stopt op zaterdag 25 september op Urk.

We weten uit onderzoek dat 80% van de rokers graag wil stoppen, maar daar kunnen ze vaak wel een extra aanmoediging bij gebruiken. Bij de camper kan men ook de juiste informatie krijgen om anderen die roken uit te dagen mee te doen aan Stoptober.

Ambassadeurs
Dit jaar gaan Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa & Rowan de uitdaging aan en steken vanaf 1 oktober voor tenminste 28 dagen geen sigaret meer op.

Over Stoptober
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober app downloaden.

Stoptober Magazine
Alle deelnemers van Stoptober kunnen het gratis Stoptober Magazine - zolang de voorraad strekt - ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en veel tips om de 28 dagen door te komen.

Het Stoptoberhuis

Van 30 september tot en met 4 oktober laten vijftig rokers zich vrijwillig opsluiten om die eerste lastige dagen van Stoptober samen door te komen. De stoppers worden daarbij bijgestaan door stopcoaches. Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.