FLEVOLAND - Deze zomer organiseert Stichting WOLKENTHEATER een reizend festival onder de naam CIRCUS OF DREAMS om kinderen in 25 AZC's door heel Nederland op te vrolijken. Dit festival biedt deze kinderen de kans om even te ontsnappen aan hun dagelijkse realiteit en zich onder te dompelen in een wereld vol dromen, magie en vreugde.

Kleurrijk festivalterrein

Midden in een AZC wordt een openlucht festivalterrein gecreëerd met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. Diverse workshops worden aangeboden waarin kinderen worden omgetoverd tot jongleurs, acrobaten, fakirs en nog veel meer.

Het WOLKENTHEATER

De kinderen van het AZC treden in de voorstelling samen met de spelers van het WOLKENTHEATER op. De dag wordt afgesloten met een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, compleet met limonade en koekjes.

Locaties en data

In de provincie Flevoland is CIRCUS OF DREAMS te zien en te beleven op de volgende locaties en data:

AZC Zeewolde - maandag 22 juli om 16:00

AZC Luttelgeest - donderdag 25 juli om 12:00

AZC Almere - donderdag 25 juli om 16:00

Passie voor positiviteit

De oprichter van de stichting, Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië, merkte in 1992 dat de sober ingerichte AZC's wel wat positiviteit konden gebruiken. Dit raakte Adrijan zo diep dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te ondersteunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Steun

De stichting ontvangt geen structurele subsidies van de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. Wie dat wil, kan Stichting Wolkentheater steunen via wolkentheater.nl/doneer.