ALMERE/URK - De E. du Marchie van Voorthuysenschool uit Urk is als winnaar uit de bus gekomen bij de loting onder aangemelde scholen voor de #GreenVibes-foodtrucktoer van het project Floriade in de Regio. De leerlingen van groep 5 winnen daarmee een VIP-reis naar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 die tot en met 9 oktober plaatsvindt in Almere, Flevoland. Vandaag ontving Teun Hoekstra, leerkracht van de E. du Marchie van Voorthuysenschool op Urk, de VIP-cheque uit handen van Jop Fackeldey, gedeputeerde van provincie Flevoland.


Smaakles Flevoland

In mei en juni 2022 rijdt de volgeboekte #GreenVibes-foodtruck langs bij aangemelde basisscholen in Flevoland. Zo’n 550 leerlingen uit Lelystad, Almere, Dronten, Swifterbant, Noordoostpolder en Urk worden in een op maat gemaakte smaakles meegenomen in de smaken van Flevoland en het innovatieve voedsellandschap.

Beleven met alle zintuigen

Floriade in de Regio De #GreenVibes-foodtrucktoer is onderdeel van het project Floriade in de Regio dat Visit Flevoland samen met InFlevoland in opdracht van Provincie Flevoland uitrolt. Met het project worden Flevolandse scholieren, inwoners, ondernemers en bezoekers betrokken bij het voedsellandschap van Flevoland en de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.