URK - Wethouder Gerrit Post van Hart voor Urk stopt in 2022. Gerrit Post was twaalf jaar actief in de lokale politiek als wethouder. Hij begon zijn politieke loopbaan als commissielid. Als wethouder had hij ruimtelijke ordening, duurzaamheid en mobiliteit in zijn portefeuille.


Gerrit Post vindt het na 12 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. "De afgelopen jaren is er veel veranderd op Urk. Urk ziet er heel anders dan toen ik begon in 2010. Veel mooie projecten op het gebied van wonen, infrastructuur en recreatie zijn gerealiseerd. Hierdoor is de kwaliteit van de openbare ruime verbeterd en is de leefbaarheid toegenomen. Veel mooie projecten staan in de steigers. Urk is echt gegroeid! In de wetenschap dat Urk vooruit kan, kan ik het ook loslaten en is het voor mij nu tijd om met nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan".

Burgemeester Cees van den Bos roemt Gerrit Post voor zijn jarenlange inzet: "Gerrit Post is een wethouder die zich met hart en ziel heeft ingezet voor Urk en haar inwoners. Vol enthousiasme en met inmiddels veel ervaring heeft hij op meerdere terreinen zijn bijdrage geleverd en heeft hij veel betekend voor de groei van Urk maar zeker ook voor ons college". Gerrit Post zal zich, tot er na de verkiezingen een nieuw college wordt geïnstalleerd, de komende maanden nog vol enthousiasme inzetten als wethouder.