URK - Op maandag 8 februari openden de basisscholen en de kinderopvang weer hun deuren voor de kinderen en het onderwijzend personeel. Vanaf half december waren de scholen gesloten om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan. Wethouder Nathanaël Middelkoop verwelkomde namens de gemeente elke school en de kinderopvangorganisaties. Hij bood hen een fruitmand aan voor een gezonde en frisse herstart.


“Na alle digitale lessen van de afgelopen tijd is het fijn dat de kinderen, juffen en meesters elkaar weer kunnen zien en in de klas het onderwijs voort kunnen zetten. Ook de kinderopvangorganisaties kunnen weer kinderen verwelkomen. Er zijn veel kinderen die dat gemist hebben”, aldus wethouder Nathanaël Middelkoop. Hij overhandigde de fruitmand persoonlijk bij de Vuurbaak, de Johannes Calvijnschool, de Koningin Wilhelminaschool en Stichting Peuterspeelzaal Urk.

Bij de overige scholen en kinderopvangorganisaties is de fruitmand bezorgd door Vrugteveen Groente en Fruithandel De Hofstee. De wethouder wenste alle kinderen en de medewerkers op de scholen en de kinderopvang succes bij de herstart.