URK - Vanaf maandag 18 maart 2024 vervangt gemeente Urk een rioolgemaal aan de Vlieter. Voor deze vervanging is het noodzakelijk dat gedurende de werkzaamheden de kruising Oostwal, Abbert en Vlieter wordt afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met half juli 2024.

Het gemaal aan de Vlieter heeft onvoldoende capaciteit en is aan vervanging toe

Ook het riool in dit gebied is erg slecht en aan vervanging toe. Omdat het te vervangen riool 4 tot 5 meter diep ligt kost het veel tijd om dit te vervangen. Hetzelfde geldt voor het nieuwe gemaal dat op 6 meter diepte komt te liggen. Voordat het riool en het gemaal geplaatst worden zijn er voorbereidende werkzaamheden nodig.

Het wegvak is van 18 maart tot en met half juli 2024 afgesloten

Wij realiseren ons dat het een grote impact heeft op de bereikbaarheid op het bedrijventerrein Zwolsche Hoek. De werkzaamheden zijn ingepland nadat het Ensgat en de Michiel de Ruyterallee en -brug geopend zijn zodat het verkeer de nieuwe route richting de Urkerweg kan nemen. De omleidingsroute geldt voor Zwolsche Diep - Keteldiep en Zuidwal en vice versa. Zo blijft het bedrijventerrein zoveel mogelijk bereikbaar.