URK - GGD Flevoland opent met ingang van 7 juni een vaccinatielocatie op Urk. In overleg met de gemeente is sporthal De Vlechttuinen uitgekozen als de locatie op Urk waar inwoners van Flevoland gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19. Daarnaast breidt de openingstijden van de testlocatie op Urk uit. Inwoners kunnen vanaf deze week op vijf dagen in de week terecht voor een test.


Vaccineren dicht bij huis

De Vlechttuinen biedt ruimte aan maximaal 6 zogenaamde priklijnen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin, besluit GGD Flevoland wekelijks hoeveel lijnen in gebruik worden genomen. Wethouder Freek Brouwer: “Het is prettig dat Urkers nu ook in hun eigen woonplaats zich kunnen laten vaccineren tegen COVID-19, zodat het laagdrempelig is voor onze inwoners om van deze mogelijkheid gebruik te maken.”

Afspraak maken na uitnodiging
GGD Flevoland vaccineert inwoners van Flevoland conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie door de GGD krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen, kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen.

Uitbreiding testmogelijkheid
De afgelopen periode konden Urkers zich op dinsdag, donderdag en zaterdag laten testen. Met ingang van deze week kunnen zij zich ook op woensdag en vrijdag laten testen in de Vlechttuinen. Via coronatest.nl of via telefoonnummer 0800 1202 kan een afspraak gemaakt worden voor een test. Wanneer het niet erg druk is in de testlocatie is het ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen. Voor meer informatie kijk ook op: www.coronavaccinatie.nl