NOORDOOSTPOLDER - HOU VOL, dat is de boodschap van gemeente Noordoostpolder voor alle inwoners. Een hart onder de riem voor ons allemaal. Het kunstwerk is gerealiseerd samen met kunstenaar Willem Hoogeveen. Hij maakte al eerder kunstwerken in tulpenvelden. Het project werd gerealiseerd met medewerking van bewoners van het AZC Luttelgeest, Welzijnsorganisatie Carrefour en tulpenbedrijf Mulder Tulips.


Tulpen vanuit de lucht

Met de huidige coronamaatregelen moeten mensen nog steeds zoveel mogelijk thuis blijven. Dat betekent helaas ook geen bezoek aan de tulpenvelden. Net voordat dit veld met tulpen werd gekopt, kon de boodschap vanuit de lucht worden opgenomen.

De figuren zijn de afgelopen week uitgezet met paaltjes en touw. Via het project ‘Aan de slag’ van welzijnsorgansiatie Carrefour konden bewoners van het AZC meedoen aan dit initiatief. Ze hielpen met het koppen van de tulpen. In deze tijd is er weinig vrijwilligerswerk, terwijl de bewoners het fijn vinden om zich ook in te kunnen zetten voor Noordoostpolder.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/S7CWmb9uURY