EMMELOORD - Wethouder Marian Uitdewilligen bracht donderdag een werkbezoek aan de nieuwe vaccinatielocatie van GGD Flevoland in Emmeloord. Sinds maandag 15 februari kunnen inwoners van Flevoland, die hiervoor een uitnodiging gekregen hebben, ook gevaccineerd worden in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.


Wethouder Marian Uitdewilligen van gemeente Noordoostpolder is blij met de komst van de vaccinatiestraat en zei tijdens haar bezoek: “Gemeente Noordoostpolder biedt graag ruimte aan GGD Flevoland om de vaccinaties aan de inwoners te kunnen geven en ik ben blij dat het Dokter Jansencentrum hiervoor ingezet kan worden.” Om te vieren dat er nu ook in Noord-Oost Flevoland gevaccineerd wordt én om de medewerkers een hart onder de riem te steken bracht de wethouder voor alle medewerkers een bos tulpen mee. Een gebaar dat erg op prijs gesteld werd, zo gaf dagcoordinator Marit de Ruijter aan: “We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan de vaccinatie tegen COVID, en het is fijn dat die inzet gewaardeerd wordt en nu dus zelfs wordt beloond met een prachtige bos tulpen.”

GGD Flevoland vaccineert inwoners van Flevoland conform de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij bellen voor een afspraak via het telefoonnummer dat vermeld staat in de brief die zij ontvangen. Op de dag van de afspraak kunnen mensen uiterlijk een kwartier vóór aanvang van de afspraak naar de vaccinatielocatie komen. Het is niet verstandig om eerder te komen, dit zorgt ervoor dat de wachttijden oplopen.

GGD Flevoland opent binnenkort ook een vaccinatielocatie in Almere, vanaf 22 februari is de locatie aan de Parkwerf geopend. Vanwege de beschikbaarheid van het vaccins is in de periode dat er gevaccineerd wordt in Almere de locatie in Emmeloord gesloten en vice versa. De vaccinatielocatie in Lelystad is dagelijks geopend. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn kan de vaccinatiecapaciteit worden vergroot in Flevoland en kunnen de locaties in Almere en Emmeloord ook gelijktijdig geopend worden. Er wordt dan ook wekelijks gekeken naar de beschikbaarheid en de mogelijkheid om meer mensen te vaccineren. GGD Flevoland is klaar om uit te breiden zodra er vaccins beschikbaar zijn.