URK - De nieuwe teststraat van GGD Flevoland op Urk is donderdag in gebruik genomen. Urkers met klachten kunnen zich vanaf vandaag drie dagen per week laten testen op corona op Urk. De nieuwe testlocatie is ingericht in de sporthal De Vlechttuinen.


Cheque
Op deze eerste testdag namen GGD Directeur Marjan Vluggen en wethouder Freek Brouwer ook symbolisch het bedrag in ontvangst dat de Urker jongeren door middel van een crowdfundingsactie na de brand in de voormalige testlocatie inzamelden. Namens de jongeren bood initiatiefnemer Jan Baarsen de cheque met een totaalbedrag van 10.080 euro aan. Marjan Vluggen stelt het positieve gebaar erg op prijs: “Het is een mooi bedrag dat ingezameld is en we gaan kijken op welke manier we dit ingezamelde geld juist weer ten goede kunnen laten komen van de coronabestrijding en –preventie op Urk.” Wethouder Freek Brouwer voegt daaraan toe: “Ik ben er trots op dat onze jongeren dit geld met elkaar hebben ingezameld en zo een voorbeeld geven van hoe we sámen corona onder controle proberen te krijgen.”

Openingstijden
De teststraat is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur. De teststraat is te vinden in Sporthal De Vlechttuinen, Vlechttuinen 8, Urk.

Een afspraak maken voor een coronatest kan op twee manieren: online: via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Wanneer het rustig is, is het ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een test.