EMMELOORD - De Simac Ladies Tour is een meerdaagse Nederlandse wielerwedstrijd voor vrouwen en bestaat uit 6 etappes. De start van de etappe van 8 september is in Emmeloord. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de UCI World Tour, een reeks van de belangrijkste wielerwedstrijden in de wereld. De wereldtop van het wielrennen neemt deel. Het evenement vindt plaats van 5 tot en met 10 september 2023.


Startlocatie

De voorgestelde startlocatie is het parkeerterrein naast het gemeentehuis te Emmeloord. Naast de feitelijke start van de wedstrijd wordt gewerkt aan een programma met diverse acts en evenementen voor jong en oud. De vergunningen hiervoor worden de komende periode aangevraagd.

Route

Vanaf het parkeerterrein rijdt de karavaan eerst een geneutraliseerde route door het centrum van Emmeloord. Na enkele kilometers start de etappe definitief en rijden zij via Nagele richting de Ketelbrug om vervolgens in Lelystad te finishen.

Sportwethouder René van Amersfoort is blij met de keuze voor Noordoostpolder als startlocatie: “De organisatie van de start van de ladies tour is een mooie kans om Noordoostpolder internationaal op de kaart te zetten. Daarnaast sluit het goed aan bij de ambitie ‘topsport inspireert’ en de doelstelling uit het sportbeleid om Noordoostpolder te ontwikkelen als goede basis voor (top)sportevenementen.”