SCHOKLAND - 2022 is het 50-jarig jubileum van het Unesco Werelderfgoed Verdrag. Dat vieren we met een Werelderfgoed Schokland Educatieroute. Alle basisscholen in Noordoostpolder kregen een uitnodiging om mee te doen aan die educatieroute mét picknick. Maandag startten de eerste groepen 5 en 6 van de basisscholen. Meer dan 826 leerlingen doen mee. Met vrijwilligers en begeleiding erbij zijn er maar liefst zo’n 1000 mensen betrokken bij dit evenement.


Picknick met burgemeester en jeugdburgemeester

Maandag 20 juni om 11.30 uur reiken burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Ids Hammer het Schokker jeugdboek ‘Nooit meer terug’ van André Nuyens uit aan enkele leerkrachten van de scholen. Aansluitend gaan zij gezamenlijk picknicken in een grote tent waar ook een dj zorgt voor een feestelijke sfeer.

Burgemeester Roger de Groot: “Ik vind het geweldig dat er zo enthousiast is gereageerd door de scholen op deze educatieroute. We hebben een waardevol Werelderfgoed binnen onze gemeentegrenzen. Het is belangrijk om ook onze jongeren hiervan bewust te maken. Deze route, de vossenjacht én picknick zijn mooie manieren om hen bij de historie van Schokland te betrekken.”