EMMELOORD -Met een wervelende show van dans, muziek en licht rondom de fontein, wordt op zaterdagavond 7 mei ‘De Deel’ in het centrum van Emmeloord geopend. ‘Na 15 jaar praten over De Deel, zetten we nu een uitroepteken achter het project! De Deel is het hart van de polder, de plek om elkaar te ontmoeten en een avond gezellig uit te gaan!’ vertelt wethouder Wiemer Haagsma.


Groot terras en programma met acts en muziek

Op 7 mei wordt De Deel ingericht tot een groot terras. Vanaf 19:00 uur beleeft u een verrassend en betoverend programma vol acts en muziek, aangeboden door Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Om 22:30 uur opent wethouder Wiemer Haagsma officieel en op ‘spetterende’ wijze De Deel, bij de fontein op het midden van het plein.

Compact centrum

Wethouder Haagsma vertelt: ‘Er is zeker 15 jaar over De Deel gesproken; er zijn vele ambitieuze plannen de revue gepasseerd. Uiteindelijk hebben we samen met de inwoners van de Noordoostpolder en op advies van de ondernemers gekozen voor een compact centrum met een horecaplein. Hier kunnen onze inwoners winkelen, elkaar ontmoeten en uitgaan. Mede door dit plan hebben we nu een centrum met een lage leegstand en zijn we heel blij dat we op De Deel genieten van cultuur en horeca!’

Aantrekkelijk centrum

In maart 2020 werd De Deel opgeleverd en openden Brasserie Aandeel, Grand Café Emmeloord en Foto Jan hun deuren. Ook Eindeloos heropende na een verbouwing haar deuren. Helaas kon dit, door de toen geldende corona maatregelen, nog niet samen gevierd worden. Inmiddels is De Deel een prettige verblijfplaats geworden waar je kan genieten van het aanbod van Theater ’t Voorhuys, Movieskoop, Fair Play casino en de horeca. Bij mooi weer wordt er al veel gespeeld in en rondom de fontein. Mede door dit horecaplein heeft de Noordoostpolder nu een aantrekkelijk centrum waar u kunt winkelen en genieten!

Zonder maatregelen en met open armen verwelkomen de gastvrije medewerkers van het Cultuurbedrijf en de horeca u op het nieuwe horecaplein De Deel!