EMMELOORD - Netwerk Energieneutraal en de Energiepioniers starten met deelauto’s in Emmeloord. Gemeente Noordoostpolder heeft een subsidie van €15.000 beschikbaar gesteld voor de opstartkosten. De eerste testrijders gaan de komende weken er mee van start. Peter Brouwer van de Energiepioniers: “Inwoners kunnen ervaren of autodelen bij hen past. Elektrische deelauto’s zijn duurzaam omdat ze geen uitstoot veroorzaken en het bezit van eigen auto’s terugdringen.”. Wethouder Anjo Simonse: “Zowel voor particulieren als voor bedrijven zijn deelauto’s een toevoeging aan de opties voor vervoer. Ik hoop dat er veel aanmeldingen binnen komen en mensen het gemak ervan ervaren”.


Reserveren deelauto via een app

Met de MobiApp reserveer, open, sluit en betaal je makkelijk één van de auto’s. Een deelauto biedt gemak, het is duurzaam en het is voordelig. Omdat je alleen nog de kosten van de autorit hebt op het moment dat jij de auto gebruikt. Naast de gemeente hebben Rabobank Noordoostpolder-Urk, Bol van Staveren en Tammo Oegema en OVT Ontwikkeling de deelauto’s financieel mogelijk gemaakt. In ons landelijke gebied kunnen we niet zonder auto’s. Maar om een auto te rijden, hoef je er niet één (of twee) te bezitten. Belangstellenden kunnen zich melden bij René Halsema van het Netwerk Energieneutraal, 06-51211697. We beginnen in Emmeloord met de intentie om uit te breiden naar de dorpen.

Betaalbaar duurzaam alternatief

De elektrische auto biedt een duurzaam alternatief, maar is niet voor iedereen weggelegd. Elektrische deelauto’s kunnen hier een oplossing bieden. Daarnaast is er de trend waarbij vervoer als een dienst wordt gezien en eigendom van minder belang is. Een deelautoconcept is hier een voorbeeld van.