NOORDOOSTPOLDER - Sportverenigingen in Noordoostpolder hoeven tot 1 september 2020 geen huur te betalen voor de binnen- en buitensportaccommodaties. Dat heeft het college van B&W besloten. Wanneer de accommodaties eerder volledig opengesteld kunnen worden, dan wordt er ook weer eerder huur gerekend. Het besluit is een verlenging van de steunmaatregel waar het college op 24 maart jl. al over besloot.


Wethouder Wiemer Haagsma: “We vinden het belangrijk om de vitaliteit van onze sportverengingen te behouden. Geen huur in rekening brengen voor gemeentelijke sportaccommodaties helpt daarbij. We zijn blij dat de sport gedeeltelijk weer opgestart kan worden. Maar faciliteiten zoals kantines blijven voorlopig nog gesloten.”

Kantines gesloten

De coronamaatregelen hebben impact op sportverenigingen. Inkomsten staan onder druk doordat bijvoorbeeld sportkantines gesloten zijn. En hoewel de maatregelen ten aanzien van buitensport vanaf 11 mei versoepeld worden, blijven kleedkamers en kantines voorlopig nog gesloten. Buiten sport kan, wanneer de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Binnensportaccommodaties blijven nog gesloten.

Steun vanuit het kabinet

Het kabinet komt met een steunmaatregel voor gemeenten om de kwijtschelding van huurinkomsten voor sportverenigingen in de periode van 1 maart tot 1 juni te compenseren. Hiervoor is een bedrag van 90 miljoen euro gereserveerd dat in de loop van 2020 aan gemeenten wordt uitgekeerd.