EMMELOORD - Gemeente Noordoostpolder en ontwikkelaar Nico van Staveren tekenden woensdag 17 juni de verkoop- en exploitatieovereenkomst voor de realisatie van nieuwe woningen en commerciële ruimten aan het Smedingplein. Het huidige gebouw wordt gemoderniseerd en uitgebreid. Het is één van de initiatieven die in het centrum van Emmeloord start en die ervoor gaan zorgen dat het centrum levendiger wordt en een meer eigentijdse uitstraling krijgt.


Moderne uitstraling
Het bestaande gebouw aan het Smedingplein wordt door eigenaar van Staveren van top tot teen onderhanden genomen en krijgt een moderne, strakke uitstraling. Het biedt plaats aan 16 appartementen en commerciële ruimten. Van Staveren had de grond eerst in erfpacht maar heeft deze nu van de gemeente gekocht. Ook de eigenaar van het naastgelegen gebouw waarin slijterij Mitra gehuisvest is, Bram Gerbrandij, koopt de grond van de gemeente. Ook voor deze grond wordt de erfpacht opgeheven.

Het Smedingplein, gelegen aan de voorzijde van het woongebouw, wordt door de gemeente aangepakt waardoor een fraaie, groene entree van Emmeloord ontstaat. Nico van Staveren: ”Het Smedingplein heeft een unieke ligging aan de rand van het centrum, tegenover het Smedingpark. Dat is stads wonen in het groen. De centrumwoningen worden betaalbaar en duurzaam gebouwd. Wij starten de verkoop op vrijdag 3 juli om 16.00 uur in ‘t Voorhuys.”

Aansluiten bij de omgeving
Wethouder Wiemer Haagsma denkt dat de entree aan de oostkant van het centrum van Emmeloord met deze modernisering een belangrijke facelift krijgt. “Het Smedingplein krijgt een prachtig nieuw woon- en werkgebouw. Wij nemen de ruimte eromheen gelijk onderhanden. Daarmee sluiten we aan op het tegenover gelegen park en ontstaat een passende entree van Emmeloord en dit gedeelte van centrum. Samen met de andere ontwikkelingen in het centrum kijken we vooruit naar veel vernieuwing in het stadshart.”