URK - Zaterdag 15 juni 2024 reikte burgemeester Jan Westmaas als vertegenwoordiger van de koning, een koninklijke onderscheiding uit aan Christianne Kapitein en Tineke Hartman-Groen van Musicalschool Light Up te Urk. Dit gebeurt na de uitvoering van de musicalschool in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Voor hun bijzondere verdiensten worden zij beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Christianne Kapitein (32) is sinds 2016 directeur van Musicalschool Light Up op Urk. Sinds 2010 is zij ook actief in het jeugdwerk van hervormde gemeente De Ark. Ze zet zich in als bestuurslid en figurant bij het jaarlijkse evenement Urk in wintersferen. Ook is zij sinds 2015 regisseur bij toneelvereniging Urk op de Planken. Sinds 2016 is zij lid van de Urkerdagcommissie als activiteitenbegeleider. In 2022 was zij de creatieve duizendpoot bij het theaterstuk Eiland in de de verte in de haven van Urk. Diezelfde rol heeft zij bij het historische project Urker dienstmeisjes. Voor stichting Caritas Urk werkt zij mee aan de vrijwilligersavonden. Naast als dit werk zet zij zich in als cultuurcoach en is zij preventiemedewerker bij Waypoint.

Tineke Hartman-Groen (66) zet zich sinds 2016 in voor dezelfde Musicalschool Light Up. Ze ontwerpt en naait kostuums en doet de grime. Daarnaast is sinds 2013 figurant en helpster bij het Urker evenement Urk in Wintersferen. Vanaf 1992 verzorgt zij bij toneelvereniging Urk op de Planken ook de grime. Daarnaast was zij tot vorig jaar ook pleegouder in de crisisopvang.