URK - De gemeente Urk ligt op koers om na de zomervakantie van 2020 de website voor de Zeeheldenwijk te lanceren: www.zeeheldenwijk-urk.nl.


De Zeeheldenwijk is dé woonwijk waar de groei van Urk gaat plaatsvinden. Een groei die wethouder Gerrit Post niet genoeg kan benadrukken: “Urk is net een popcornmachine die uit zijn voegen barst. De Zeeheldenwijk zal bestaan uit zo’n 1600 woningen, die over een periode van twintig jaar ontwikkeld worden. Het is een broodnodige impuls voor de Urker woningmarkt.”

De website is bedoeld voor Urkers en andere geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de laatste planontwikkelingen. De officiële lancering van de website vindt plaats na de zomer, maar men kan zich op de website wel alvast inschrijven voor de nieuwsbrief over De Zeeheldenwijk. “Ik moedig Urkers en andere geïnteresseerden die niets willen missen aan alvast naar www.zeeheldenwijk-urk.nl te gaan en zich op te geven voor de nieuwsbrief. Ik kan me voorstellen dat veel Urkers benieuwd zijn naar de plannen. Er is natuurlijk een enorme woonbehoefte op Urk, met name onder starters en doorstromers. Het is nog even wachten tot de eerste schop in de grond gaat, maar de plannen liggen op schema”, aldus Post.

Later dit jaar stelt de gemeenteraad naar verwachting het bestemmingsplan vast, waarna begin 2021 gestart kan worden met bouwrijp maken van de gronden. De start bouw van de zorgwoningen staat gepland in de eerste helft van 2021 en bouw van de woningen voor starters en de doorstromers in de tweede helft van 2021. In het voorjaar van 2021 start naar verwachting ook de bouw van de iconische Michiel de Ruyterbrug.