NOORDOOSTPOLDER - Gemeente Noordoostpolder helpt een groep bewoners met het verlagen van hun energierekening. Zij ontvangen een brief met het aanbod om gratis gebruik te maken van de Energiebespaardienst.

Wethouder Thomas Gillissen: "Wij willen hiermee onze inwoners die het hardste getroffen worden door de stijgende energieprijzen en de inflatie helpen met het verlagen van hun energierekening. Ik roep hen dan ook op snel een afspraak te maken".
Vanaf 18 oktober gaan energiecoaches langs de deuren.

De Energiebespaardienst biedt praktische tips en hulp

Door de hulp aan huis en tips van de Energiebespaardienst besparen bewoners mogelijk tot wel € 250,- per jaar op de energierekening. De professionele coaches van de Energiebespaardienst geven bewoners thuis tips en helpen meteen met het toepassen van energiebesparende producten in huis zoals het plakken van radiatorfolie of het installeren van tochtstrips. Ook denken ze met bewoners mee voor nog een paar persoonlijke tips om op energieverbruik te besparen. Daarnaast ontvangen de bewoners een waardebon waarmee ze energiebesparende producten kunnen aanschaffen die ze goed kunnen gebruiken in hun huishouden.

Winst uit je Woning

De gemeente wil met deze actie bewoners helpen te besparen op de energielasten én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. De gemeente werkt voor deze actie samen met de energiecoaches van Winst uit je woning. De Energiebespaardienst is ontstaan door samenwerking met het Netwerk Energieneutraal, waarin onder andere Mercatus en Gelijk-Stroom (voorheen Energie Pioniers Noordoostpolder) samenwerken.

Meer informatie over de actie en de Energiebespaardienst is te vinden op https://winstuitjewoning.nl/noordoostpolder/